Detox hakkında onlarca şey duyuyoruz ama kesin olan bir şey var o da bir zayıflama programı olmadığıdır. Detox; vücutta bulunan toksinlerin ve yabancı maddelerin (bu maddeler vücudun deformasyonuna neden oluyor) vücuttan atılmasıdır. Bunu hızlandırmak amacı ile kısıtlı bir süre bazı besinlerin tüketimini kısıtlarken bazı besinlerin tüketimini de arttırıyoruz.
Herkesin belirli periyodlarda vücudunu dinlendirmeye ve arındırmaya ihtiyacı vardır, bu yüzden detox uygulamak vücut için olmazsa olmazların başında gelmektedir. Son zamanlarda baş ağrısı, sırt ağrıları, sık sık soğuk algınlığına yakalanmak, yorgunluk, eklem ağrıları, deri döküntüleri, öksürük, uyku hali, deri kızarıklıkları, uykusuzluk, bulantı, boğaz ağrısı, savunma sisteminizde yavaşlama, baş dönmesi, anksiyete, ağız kokusu, dolaşım bozukluğu, ateş, depresyon, kabızlık gibi sorunlar yaşıyorsanız vücudunuzun arınma zamanı gelmiş olabilir.
Detox süresi boyunca, hayvansal gıdalar, rafine şeker ve yağ asidik atık ürettiği ve temizlenme sürecini yavaşlattığı için asla tüketilmemelidir. Bu dönemde kanı asitleştirecek yiyecek ve içeceklerden tamamen kaçınılmalıdır ve detoxa başlamadan 1 hafta önce yavaş yavaş bırakılmalıdır. Hayvansal gıdaların yanı sıra, işlenmiş besinler de bu dönemde tüketilmemelidir.
Detoxun olmazsa olmazları meyveler ve sebzelerdir. Sebzeler vücudu iyileştirirken meyveler de arındırma görevi yapmaktadır.

Detox programında;
- Sabah kalktığınız zaman 2 bardak limonlu su tüketin
- Günde 2 – 2,5 litre su içmeli
- Taze meyve & sebze tüketmeye özen gösterin
- Kafein içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durmalı
- Alkol ve sigara tüketilmemeli
- Öğün sayısı arttırılmalı ama miktarları azaltılmalı
- En geç 18:30 – 19:00 arası akşam yemeğinizi tamamlayın
- Özel detox sularınızı tüketmeyi ihmal etmeyin
- Egzersiz yapmaya özen gösterin
Detoxun sakıncalı olduğu durum ve gruplar: Gebeler, emzikliler, çocuklar, kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar
